Wat is Natuurgeneeskunde ....

het is complementair aan 'gewone' geneeskunde. Het is samenwerkend en aanvullend op de 'normale' geneeskunde. Terwijl regulier geneeskunde gaat kijken naar het moment  gaan we vanuit de natuurgeneeskunde kijken naar de oorzaak. Het is als het ware dat de dierenarts de foto neemt van de klacht en wij de klacht zien als deel van een film.

We kijken naar de Hond is zijn geheel, het is een holistische aanpak.

Het geheel moet in balans zijn, is er een verstoring in die balans krijg je een disbalans, met als gevolg dat de hond gevoelig wordt voor ontstekingen, parasieten, infecties en ziek wordt. 

Gelukkig worden de meeste Honden gezond geboren, alles is tot dan in balans, het is pas tijdens het groeien en ouder worden dat er soms een disbalans ontstaat, die komt van buiten af, het is maar zelden dat er een aangeboren of genetische afwijking is. Is er bij de moeder hond een disbalans dan wordt het pupje geboren met een achterstand, waardoor het gevoeliger is voor het ontstaan van aandoeningen, Dit is de epi genetische overdracht die gelukkig vaak wel weer terug te vormen is.

Een ziekte is meestal het gevolg van een epi genetische aandoening.

Het zelf genezend vermogen speelt hier samen met het immuunsysteem ook een grote rol, het lichaam is van nature grotendeels zelf in staat om zicht te weren tegen kleine kwaaltjes. maar eens er een verstoring is, een disbalans werken deze systemen niet meer optimaal en komt er een verzwakking, er is als het ware geen leger meer die kan vechten tegen indringers. Als het lichaam zich niet meer kan verdedigen tegen indringers dan is de hond gevoeliger voor een eventueel virus en/of een bacteriële infectie of voor het oplopen van wormen/parasieten.
Aan de andere kant kan het immuuns
ysteem door een disbalans verkeerd reageren op stoffen die normaal gesproken geen reactie moeten geven zoals voedingsstoffen, omgevingsstoffen etc, waardoor een allergie ontstaat.

Therapieën binnen Natuurgeneeskunde 

* Fytotherapie of kruidengeneeskunde

* Essentiële olie

* Bachbloesemtherapie

* Celzouten

* ....