Preventief ontwormen = Blind ontwormen.


Preventief ontwormen kan je eigenlijk niet, ook al is het algemeen aangenomen om standaard  4x per jaar te ontwormen. 

Reguliere  medicatie om te ontwormen doodt parasieten die op dat moment aanwezig zijn, niet degene die uw hond volgende week zou oplopen. De tablet voorkomt ook niet dat je hond wormen krijgt. Het middel werkt namelijk maar zo lang als het in het maagdarmkanaal zit, ongeveer 24 tot 48 uur en daarna niet meer.

Ook doodt het niet alleen de ‘slechte’ parasieten maar ook veel goeie en dat is natuurlijk jammer, want die hebben we echt nodig om ons darmflora optimaal te houden.

Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid.

Te vaak ontwormen zonder goede nazorg kan dan ook de oorzaak zijn van veel andere klachten, bv. allergieën.

Een ontwormingsmiddel is en blijft medicatie en zoals bij alle medicijnen is het belangrijk er bewust mee om te gaan omdat er altijd risico's zijn op bijwerkingen.

We noemen het blind ontwormen, er bestaan namelijk meerdere soorten parasieten (spoelworm – lintworm – haakworm – zweepworp – hartworm en Giardia) en geen enkel regulier middel werkt tegen allen.

 

Wij ontwormen NIET blind - Wij meten om te weten

 

Via een simpel mest onderzoek bij een erkend Labo wordt gekeken of er parasieten aanwezig zijn, zo kan je heel gericht werken. Is er geen besmetting dan hoef je ook niks te doen… meer dan 90% van de test zijn negatief.

Geen wormen = geen medicatie.

Waarom onnodig het lichaam belasting met chemische stoffen.

Is er wel een besmetting gaan we gericht ontwormen, medicatie specifiek om de aanwezig parasiet zo snel mogelijk te ontdoen en  daarna de darmgezondheid weer opbouwen vanuit de natuur.

 

Heb je nog extra vragen boek hier uw GRATIS info consult. 

 

 

De stalen moeten steeds afgegeven worden in de winkel.

Tijdens de openingsuren op woensdag, donderdag en vrijdag. 

Zaterdag voor 11u !!!!!