Home » Voedingsadvies en supplementen

Help! Mijn hond heeft jeuk.

Jeuk is altijd een gevolg van iets….

Voeding kan hierbij een heel grote rol spelen. Een niet complete voeding kan zorgen voor tekorten…. En net als mensen hebben honden variatie nodig in hun menu.

Als wij lange tijd junkfood eten gaan we dit ook merken aan onze huid. Hetzelfde bij een hond, als hij lange tijd op een simpele droge brok staat, die net niet voldoende voedingsstoffen bevat gaat het vroeg of laat tot uiting komen. Het eerste waaraan we bij een hond zien of hij goed of slecht in z’n vel zit is zijn vacht.

Heerlijk vind ik het in de zomer te kijken hoe onze honden spiegelen in de zon. Hun vacht blinkt als een spiegel.

Meest voorkomend is een droge, schilferige, jeukende huid, dit wijst op een tekort aan vetzuren. De meeste honden knappen al enorm op als ze simpel weg overstappen op een veel vollere brok.  Let hierbij op het hoofdbestanddeel, wat zit er in die brok? Kies voor een brok op basis van vers vlees en kijk goed na of er niet al teveel dierlijke bijproducten in verwerkt zitten. Een volgende stap is natuurlijk overgaan voor volledig versvoer, bv. KVV.

Een extra boost = kokosolie, Arganolie, Hennepzaadolie, Vitality-5 olie.

Supplementen en kruiden bij Artose

Supplementen met GLUCOSAMINE, chondroïtine en OMEGA-3 ondersteunen de aanmaak van gewrichtskraakbeen en de kwaliteit van de celwand van gewrichten, gewrichtsbanden en het gewrichtskapsel.  Ook stimuleren deze supplementen de aanmaak van gewrichtsvloeistof die het gewricht smeren en daarmee de beweging versoepelen. Deze supplementen hebben ook als doel om ontsteking en verval van de gewrichten tegen te gaan.