KVV Vragen en Antwoorden

Gepubliceerd op 16 november 2022 om 18:15

Kan ik vers vlees met brokken combineren? JA 

Voor de meeste honden maakt het niet uit op welke manier je rauwvoer en brokken combineert. Voor de vertering is het waarschijnlijk beter om brokken en vers vlees niet tegelijk te geven, zeker als het om een dier gaat met een gevoelig verteringssysteem. Het beste kun je een dag of enkele dagen vers geven en dan weer enkele dagen brok. Bij sommige honden en katten geeft het geen problemen problemen om te mengen. En bij sommige honden gaat het zelfs beter als je de brokken met het rauwvoer mengt. Het is dus een kwestie van uitproberen om er achter te komen wat het beste bij jouw hond past. (Bron Voerwijzer)

Kan ik afwisselen in smaak of merk? JA 

Absoluut aan te raden !  Hoe meer afwisseling, hoe minder kans op tekorten. Ieder merk heeft zijn sterktes en zijn voordelen. 

Kan ik gemalen vers vlees (KVV) met ongemalen producten (BARF) combineren? JA

Je kunt een gemalen rauwvoer (kvv) aanvullen met bijvoorbeeld een kippennek of je kunt half gemalen voer geven en half zelf samenstellen. Hoe dat moet wordt uitgelegd in het artikel Zelf Samenstellen. Als je gemalen rauwvoer goed wilt aanvullen, kun je kijken wat het voer niet bevat en daarmee aanvullen. Bevat  rauwvoer bijvoorbeeld geen pens en vis? Dan kun je ervoor kiezen om een pensdag en een visdag in te lassen. Katten lusten meestal geen pens, een makkelijke aanvulling voor een kat is bijvoorbeeld eendagskuiken.

(Bron Voerwijzer)